מהעיתונות
אמהות בבידוד: חלום או סיוט?
לאליה היה קשה לשמוע את הילדים מתווכחים ולא להתערב ואור ניצלה את הזמן לעשות פילאטיס ויוגה. אמהות מספרות על תקופת הבידוד בלי הילדים
חשוב או מיותר? שולחן כתיבה בחדר ילדים
שנת הלימודים מתקרבת בצעדי ענק וזה בדיוק הזמן להחליט אם לקנות לתלמידים הצעירים שולחן כתיבה או לתת להם להכין שיעורים בכל פינה בבית. ביקשנו מ-4 מומחיות מתחומים שונים להסביר מהי הבחירה הנכונה.
הורים מסכמים שנה: הבטחות שלא קיימנו
אלינור וזוהר החליטו לא להתווכח ליד הילדים, עדי תכננה להיות פחות מחוברת לטלפון, לימור וצביקה רצו ללמוד לשחרר ורעות ניסתה להימנע מהערות על אוכל לבתה. למה היה קשה כל כך לעמוד בהבטחות? ומה היעד ל-2017? הורים עם הפנים לשנה החדשה.
משחקי קופסה שאפשר להזמין הביתה
הימים הארוכים בבית מאפשרים לנצל את הזמן למשחקי קופסה, שמלבד ההנאה גם יכולים ללמד את הילדים תחומים חדשים כמו איכות הסביבה, היסטוריה של המדינה ולוח הכפל. ריכזנו משחקים שמתאימים לגילאים שונים, וכן - גם להורים.
ההורים שלא ישלחו את הילדים לקייטנה
הם לא רוצים להתעסק בלוגיסטיקה של הילדים גם בקיץ, ואין להם בעיה שהילדים יעסיקו את עצמם ואפילו ישתעממו. הכירו את ההורים שמעדיפים לא לשלוח את הילדים לקייטנות.
השעה שבה ילדים צריכים לחזור מבילוי
המתבגרים מרגישים גדולים ורוצים לבלות עד השעות הקטנות של הלילה. מה עושים? הורים ומומחים על גבולות, חינוך, דאגות והתמודדות עם המשפט - "לכולם מרשים לצאת עד מאוחר."
תופים, ג'ודו וריקוד: הילדים שלא מוותרים על אף חוג
ש להם לו"ז צפוף, הם מוותרים על חברים או על הצופים ובכל זאת לא היו עושים אחרת. הכירו את הילדים שמבלים את רוב השבוע בחוגים ואת ההורים שלהם שמעודדים ותומכים מהצד.
הצבת גבולות לפעוטות
הצבת גבולות הוא מונח המבטא את האופן בו תוחמים בעלי סמכות את תחום הפעולה של הנתונים לסמכותם. לרוב ההתייחסות בעניין זה היא בהקשר של מבוגרים הקובעים גבולות עבור ילדיהם או תלמידיהם, ובכך מסייעים להם להבחין בין מותר ואסור.
במהלך החיים קביעת הגבולות הופכת לחלק מהגדרת הזהות העצמית של האדם. היא עשויה להיות חיצונית (כלפי אחרים) או פנימית - אדם עשוי להציב לעצמו גבולות, כלומר לבטא שליטה עצמית פנימית ויכולת ויסות דחפים פנימיים וגירויים ותסכולים חיצוניים, כגון ריסון עצמי והקשבה לגורמי סמכות. *קישור לויקיפדיה*
"מי שאיבד אח ואחות מקבל פרופורציות"
הפסיכולוגית החינוכית שרון צונץ גדלה בבית הלום צער לאחר שאחיה ואחותה נפטרו מסרטן, וכיום היא מלמדת הורים איך ליצור עבור ילדיהם סביבה חיובית ותומכת בכלים הבסיסיים ביותר: תשומת לב, הקשבה והכי חשוב ‑ זמן.
"הילדים האלו רצו שההורים שלהם יראו אותם"
מקרי הרצח שאירעו בסוף השבוע נוספו לשורת מעשים אלימים של בני נוער עליהם אנחנו שומעים בשנים האחרונות. גם אם לא מדובר במעשים קטלניים כאלו, נראה שמדובר בדור קיצוני יותר של מתבגרים, ועל ההורים לפקח יותר מקרוב. כיצד ניתן לרסן התנהגות קיצונית בגיל ההתבגרות? שרון צונץ עם עצות חובה לכל הורה.
יחסי אחים - על אהבה, קנאה ומריבות
הנושא "קנאת אחים ויחסי אחים" מעסיק את כל ההורים, בין אם יש להם ילד אחד והם מתכננים את הרחבת המשפחה, ובין אם המשפחה הורחבה, ו"תגידי לו" ו"הוא לקח לי" הפכו לקולות שבשיגרה. ברגעים כאלה קשה לזכור את היתרונות שיש למשפחה עם מספר ילדים. בשורות שלפניכם נדון ביחסי אחים - על הרווחים והקשיים.